Reteta Tastic’oasa

INGREDIENTE

  • Filet scrumbie albastra
  • Faina 50 gr
  • Ulei de măsline extra virgin Arioli- dupa gust
  • Sare
  • Cimbru, busuioc uscat
  • 2 fire de praz
  • 2 catei de usturoi
  • 400 ml rosii cubulete la cutie
  • Pătrunjel: dupa gust
  • Boia dulce

MOD DE PREPARARE

Punem o tigaie cu putin ulei la incins. Presaram sare peste fileurile de scrumbie decongelate si
pe o parte si pe cealalta.
Le trecem usor prin faina si Ie rumenim in uleiul incins, la foc mediu spre mare. Le intoarcem de
pe o parte si pe cealalta. Apoi le scoatem pe prosoape de hârtie absorbanta.
Intre timp, pregatim sosul.
Punem aproximativ 30 ml de ulei la incins si adaugam prazul tocat rondele. Amestecam pânâ când prazul incepe sa se patrunda, apoi adaugam o ceascâ de cafea cu apa. Acoperim tigaial si Iasam prazul sa se inabuse 7-8 minute.
Adaugam rosiile si amestecam bine cu prazul. Dupâ 2-3 minute de fierbere, adaugam 2
catei de usturoi razuiti, cimbru si busuioc si boia de ardei.
Potrivim, apoi gustul cu sare.
Când sosul este fiert, il punem intr-o tava impreunâ cu fileurile de scrumbie.
Dam tava la cuptor pentru 10-12 minute, la 180 de grade, pentru a se intrepatrunde aromele.
Servim pestele cu sos, presarat cu patrunjel verde, alaturi de o felie de mamaliguta calda.
Pofta buna!
Tastic-mania-quality-shop-fresh-fish
Adresa de e-mail
Telefon
Unde suntem
Calea Zarandului 65/A Deva 337265 Romania – In incinta complex Altex –